OSL_Chia_jam_5187_W_Article_1140x600.jpg

Recept på chia-sylt

Testa detta enkla men hälsosamma recept på chia-sylt på ingredienser som boostar dig inifrån och ut!

Om ett av dina nyårslöften var att äta hälsosammare kan du med gott samvete prova detta recept på chiasylt.

Tre anledningar till varför vi älskar det här receptet så mycket:

  1. Vi har sagt det redan, men vi säger det igen! Sylten är fylld med antioxidanter som bland annat hjälper till att skydda huden från skador och åldrande.
  2. Den går snabbt att göra och det är väldigt enkelt, samtidigt som sylten är hälsosam!
  3. Kanske viktigast av allt, den är jättegod! Prova själv 😊

Ingredienser:

  • 400 gram bär (färska eller frysta). Du kan göra en blandning av flera bär eller hålla dig till din favorit! Vi blandar gärna superbären hallon, blåbär och björnbär.
  • 2 msk chiafrön
  • 1 eller 2 matskedar sötningsmedel, om så önskas (vi föredrar att använda honung i det här receptet, men socker, stevia, lönnsirap eller något annat fungerar också - det är upp till dig!)

Instruktioner:

  • Värm bären i några minuter och mosa sedan till den konsistens du föredrar. Tillsätt eventuellt sötningsmedel.
  • Blanda i chiafröna (tillsätt gärna en dos av The Solution också!)
  • Ställ in i kylen och vänta ca 5-10 minuter så att chiafröna sväller. Sedan är sylten klar att ätas!

* Du kan äta sylten som den är, men den är också väldigt god att ha på rostat bröd, gröten eller i en yoghurt för en härlig och näringsrik frukost!