Broccolisalad.png

Broccolisallad med krispiga kikärtor

När vi redan kommit in en bit på hösten, men kanske känner lite saknad till sommaren. Då kan vi samtidigt bli sugna på värmande höstmat och samtidigt lätta och fräsch sommarmat. Denna broccolisallad är en fantastisk blandning av båda - grön och näringsrik, den är perfekt för sommarens picknickväder, men fortfarande tyngre än de flesta sallader och innehåller smaker som passar in i hösten. Testa och avgör själv under vilken säsong du tycker att denna sallad faller under.

Ingredienter (4 port)

Sallad 

  • 2 mellanstora broccolibuketter
  • 1/2 rödlök
  • 1 avokado, fint skuren
  • 1 tärnad gurka
  • 100 gram torkade tranbär

Krispiga kikärtor

  • 2 burkar konserverade kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk linfrösalt
  • 1 msk honung

Dressing

  • saften av 1/2 citron
  • 1 msk dijon senap
  • 1 tsk honung
  • 3-4 msk bra olivolja
  • salt och peppar

Värm ugnen till 200°C.

Börja med kikärtorna,  skölj kikärtorna i kallt vatten och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper . Grädda i ugnen i 30 minuter.

Blanda olivolja med salt, peppar och honung och blanda sedan med kikärtorna. Häll tillbaka dom på plåten och grädda i 10 minuter till. Medan kikärtorna gräddas, kan du göra salladen.

Skär broccolin i buketter. Mixa dom sedan i en blender tillsammans med stammen tills allt är i fina bitar. Om du inte har en blender, kan du använda kniv för att skära broccolin i tillräckligt små bitar. Skär sedan gurkan i tärningar. Skär också löken och tranbären. Blanda allt tillsammans i en skål.

Tillaga dressingen. Blanda citronjuice, honung och senap. Tillsätt olja medans du blandar. Smaka av med salt och peppar och addera vid behov mera citronsaft eller honung.

Häll dressingen över salladen med kikärtorna. Blanda väl. - Et Voilà  - en riktigt god, matig och nyttig sallad. 

 

Få fler läckra recept till din epost!